Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nesibe KAYA tarafından 2023 Şubat ayı KTS etkinlikleri kapsamında okulumuz son sınıf öğrencilerinin (8.sınıf) bilgi ve becerilerini, hazırbulunuşluk düzeylerini geliştirmek, başarı ve motivasyonlarını artırmak, akademik seviyelerini yükseltmek ve onlara verimli ders çalışma becerileri kazandırmak için program ve projeler geliştirilerek ve uygulandı.

May

Okulumuzun KTS etkinliklerinden, "Eğitim Ortamları Ve Fiziki İmkânlar Alanı ", okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Recep İPEK koordinesinde nisan ve mayıs ayları içerisindeöğrenciler ile beraber koridorlarımızda Bilim ve Sanat sokakları oluşturduk. Öğrencilerimizin daha çok bildiği  gerek sanat gerekse de bilim alanında önemli kişiliklerin isimlerini sınıflarımıza verdik. Bu sayede öğrencilerimizde bilim ve sanat sevgisi oluşturmayı amaçladık. Öğrencilerimize bu etkinlikler sayesinde bilim, sanat, medeniyet ve kültür alanında farkındalık oluşturma amaçlandı.

May

Okulumuzun KTS etkinliklerinden, " Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı", okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İbrahim DEMİROĞLU koordinesinde 19.05. 2022 Perşembe günü Öğrencilerimizle birlikte dini mekânları tanımak adına ilçemizde bulunan Hz. Muhammed camisi ziyaret edildi. Cami imamı ve müezzini ile sohbet edilerek caminin bölümleri hakkında bilgiler alındı. Bu doğrultuda öğrencilerimizin geçmişini bilip, geleceğine emin adımlarla yüklesen nesiller yetiştirmek amaçlandı.

May

Okulumuzun KTS etkinliklerinden, " Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı ", okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet SUSANBAĞ koordinesinde 19.05. 2022 Perşembe günü okulumuz sınıflarında belirlenen zaman dilimlerinde öğrencilerin akademik başarılarını tespit etmeye yönelik okul bazında ulusal ve uluslararası düzeyde ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapılarak gerekli stratejiler geliştirildi ve uygulandı.

May

2021-2022 Nisan-Mayıs dönemi öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanında planlanan yeni nesil sorular ve soru hazırlama teknikleri faaliyeti kapsamında 17.05 2022 salı günü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Sümeyya KILIÇ koordinesinde okulumuz sınıflarında, öğretmenlere yönelik sunum yapıldı. Yapılan sunumda; yeni nesil sorunun ne olduğu ne olmadığı, yeni nesil soruların nasıl çözülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Soruları hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine de dikkat çekildi. Testi planlarken, madde kökü hazırlarken, seçenekleri ve çeldiricileri yazarken dikkat edilmesi gereken unsurlar örneklerle açıklandı. Yeni nesil sorulara çeşitli örnekler verilerek sunum sonlandırıldı.

May

Okulumuzun KTS etkinliklerinden, " Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı", okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nesibe KAYA koordinesinde nisan ve mayıs ayları içerisindeGenç Kâşifler müze ile yerinde eğitim ve Kadim Şehirler Mukaddes Mekânlar etkinlik uygulama kılavuzları doğrultusunda müze, tarihî mekân, sanat galerisi, doğal varlık gezileri düzenlendi. Gezilen mekânlar ile ilgili öğrencilerin hikâye, deneme, makale, masal, mektup, günlük, anı, biyografi, eleştiri, sohbet, gezi yazısı vb. yazmaları desteklenerek yaşayarak yerinde öğrenmeleri sağlandı.